Kontakt: noordinarywings@windowslive.com

måndag 15 juni 2009

Not For Sale, Dangerous Goods.

Människohandel pågår dygnet runt i hela världen. Till Sverige transporteras årligen hundratals kvinnor och barn för sexuellt slaveri. Vart och ett av dessa fall innebär en personlig tragedi. Handeln med människor har en klar koppling till andra former av internationell organiserad brottslighet, såsom narkotika – och vapenhandel. Samverkan mot Trafficking har till uppgift att med gemensamma krafter motverka människohandeln.

Som ett led i kampen mot människohandeln har Dangerous Goods formgivit smyckena ”Not for sale”. Detta till förmån för brottsoffer utsatta för människohandel. Minimum 40-60 kr av varje smycke går till en fond som startas av Insamling Mot Trafficking Stiftelsen och avsikten är att, i första hand, göra insatser där samhällets resurser inte räcker till. Det kan handla om mammor utsatta för människohandel, som stannar i Sverige en längre tid för att vittna. Hemma väntar kanske ett eller flera barn. Här behövs ofta omedelbar hjälp, såsom mat och kläder. Konkreta insatser kan vara avgörande för att de utsatta kvinnorna skall få kraft till att återta kontrollen över sina liv.Texten lånad från Blingit.se.

Där har vi halsbandet jag fick hem idag. Jag har viljat ha den så otroligt länge så nu är jag så lycklig att jag äntligen köpte den. Den är verkligen så otroligt fin. Tycker jag åtminstone.

-o-o-o-

There we have my new necklace. Isn't it pretty?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar